Glas renovatie

Glas polijsten en Conserveren

Glas polijsten en Conserveren

Aantasting van glas ontstaat o.a. door uitloging vanuit de gevel, milieuvervuiling en omgevingsfactoren (b.v. ligging langs een spoorlijn). De meest hardnekkige aantasting ontstaat wanneer boven het glas gelegen geveldelen gaan uitlogen. Doordat deze geveldelen te veel vocht opnemen ontstaat er een uitbloeding van o.a. zout, salpeterzuur en kalk. Dit zorgt voor een etsing van de beglazing die alleen nog machinaal te verwijderen is.

Nadat de beglazing volledig gereinigd is wordt er een coating aangebracht. Deze glascoating gaat een chemische reactie aan met het glas, waardoor deze beschermd wordt tegen uitloging. Tevens wordt het glas gladder en daarmee ook vuilafstotender.

Voor alle typen glas hebben wij een polijstmethode en een daarop afgestemde coating. Na een gedegen onderzoek geeft Haenen Onderhoud u een geheel vrijblijvende offerte en advies op maat.

Preventief beschermen
Doordat glasschade steeds vaker optreedt, is er ook vanuit de glasindustrie steeds vaker de vraag om nieuw glas meteen te voorzien van onze glascoating. Inmiddels werken wij voor de meeste glasindustrie├źn in Nederland, waar wij in de fabriek het nieuwe glas voorzien van een glascoating.